Perii colectoare / Portperii

Portperii 

      O parte foarte importanta a unui motor electric o reprezinta periile colectoare. Acestea sunt fixate in portperii. De foarte multe ori se intampla ca fixarea periilor in portperii sa fie necorespunzatoare. In aceste cazuri este indicat ca achizitionarea periilor sa se faca montate deja in portperii.

 

 


 

Perii bachelit-grafit

 

            Periile bachelit-grafit asigura contactul pentru: motoare electrice in curent alternativ cu colector, motoare in curent continuu pana la 30 KW, motoare de mare putere, motoare fractionare, motoare pentru scule de mana, motoare auxiliare de tractiune.

 

 

Perii metal-grafit

 

           Periile executate din metal-grafit sunt recomandate pentru echiparea: motoarelor de curent continuu cu inele, motoare de utilizare generala, motoare din siderurgie, industria auto.

 

 

Perii electrografit

           Periile electrografitice sunt utilizate in general pentru: motoare si generatoare de curent continuu, masini stationare pentru echipamente industriale, masini tehnologice utilizate in siderurgie, textile, industria celulozei si hartiei, prelucrarea cauciucului, servomotoare cu intrefier axial, motoare electrice universale. In tractiunea electrica, varietatile periilor electrice sunt folosite pentru echiparea masinilor electrice auxiliare pentru locomotive si pentru metrou, si pentru echiparea motoarelor de tractiune urbana (tramvaie si troleibuze).

 

 

Perii carbon dur

 

   Periile carbonice dure sunt folosite la motoarele electrice ale aparatelor gospodaresti, la distribuitoare de aprindere si magnetou, la masini electrice rotative cu sau fara poli auxiliari.